Undervisning og formidling

Hvad er god undervisning? Hvordan er den gode lærer? Kan alle blive dygtige undervisere eller kræver det et særligt talent?

For mig er samfundet vigtigt; et område fyldt med debat og væsentlige diskussioner om fremtidens væsentlige spørgsmål - og ikke ret meget om spin og ligegyldige intriger. Læs mere »

Hvad er god undervisning? Hvordan er den gode lærer? Kan alle blive dygtige undervisere eller kræver det et særligt talent? Hvordan skruer man et foredrag eller et undervisningsforløb sammen, så det bliver interessant og lærerigt? Næsten alle studerende kommer til at holde oplæg, fortælle eller undervise andre elever og der kan være rigtigt langt mellem de gode oplevelser. Dette fag er et værksted, hvor alle skal øve sig i at lave god undervisning for andre. Vi skal diskutere den gode lærers rolle og selve undervisningens formål - og undervise hinanden for at få feedback, kritik og gode råd.

Naturligvis skal vi tale om krop og stemme, men mest af alt handler det om meget andet: Hvad har du på hjerte? Hvorfor er det interessant for andre? Hvordan skaber du tillid mellem dine tilhørere? Hvordan undgår du at miste autoritet, hvornår skal du holde pause, hvor meget skal du bruge tavlen - og hvordan får du dit publikum til at glemme tiden og engagere sig?

Faget er blevet til på baggrund af mange års undervisningserfaring på både universitetet, professionshøjskoler, højskoler, gymnasier og folkeskolen og henvender sig til alle, der gerne vil formidle viden mundtligt i foredrag eller undervisning.