Design- og arkitekturhistorie

Hvornår er noget design? Og hvornår er det kunst? Skal design have en brugsfunktion? Kan design redde liv? Skal design være dyrt?

Organisator og højskolemor. Hvis man ikke selv har styr på sit liv, skal Anja nok få det. Ingen får lov at hænge med ørerne uden, at det straks bliver opdaget. Læs mere »

Designhistorie er et teoretisk fag, hvor vi både ser på design ud fra et historisk perspektiv og hvad design er i dag. Vi vil se på, hvad der har været betragtet som godt design gennem tiden og hvilke designmæssige ”highlights”, der har været. Der bliver også tid til ekskursioner til aktuelle designudstillinger og diskussioner af, hvad vi hver især mener er godt design; hvornår er noget design? Og hvornår er det kunst? Skal design have en brugsfunktion? Kan design redde liv? Skal design være dyrt?

Faget henvender sig til dig, der arbejder med design – måske som hovedfag her på højskolen - og til dig, der arbejder kreativt skabende i fx keramik, tekstil, glas – og til dig, der gerne vil blive klogere på den omkringliggende verden.