Rødding Højskole på Folkemødet, Bornholm
onsdag    |    07.06.2017

Rødding Højskole på Folkemødet, Bornholm

For sjette gang i træk deltager Rødding Højskole på Folkemødet med debatarrangement og morgensang, ligesom vores køkken står for brunchen søndag formiddag – alt sammen i Højskolernes Folkekøkken. Så er du på disse kanter, er du velkommen til nedenstående arrangementer:

Fredag den 15. juni 2017 kl. 15-16.15
Kontinent på kaoskurs: Hvordan retter Europa op?
I Frankrig har der været undtagelsestilstand i over et år. I en række europæiske lande stiger befolkningens levealder, og ungdomsarbejdsløsheden er tårnhøj. Flere økonomier stagnerer, og kombinationen af intern uenighed samt indvandrings-og flygtningekrise presser de enkelte lande økonomisk og kulturelt. Mange steder vokser populistiske partiers indflydelse, og når man forsøger sig med fælles løsninger, udstilles EU’s uformåenhed. Kort sagt: Europa, som vi kender det, smuldrer for øjnene af os.
Det centrale spørgsmål er imidlertid, hvordan Europa går fremtiden i møde. Hvad skal de enkelte lande stille op, og hvordan ser et fremtidigt samarbejde ud?
Historiker Henrik Jensen introducerer, hvorpå et panel bestående af forfatter Lars Olsen, direktør for Tænketanken Europa Bjarke Møller, Berlingskes udlandsredaktør Anna Libak og direktør Asger Aamund diskuterer Europas fremtid. Informations Rune Lykkeberg styrer slagets gang, og publikum vil få mulighed for at stille spørgsmål.

Søndag den 18. juni kl. 9.30-10
Syng for livet. Fællessang at vågne på
Danmark er et lille land – kun 5 millioner forstår vores sprog. Alligevel er verdens største sangskat digtet på dette sprog, og vi har en folkelig sangtradition, som ikke finder sin lige i andre lande. Den seneste udgave af Højskolesangbogen har på 11 år solgt flere eksemplarer end nogen af sine forgængere. Sociologer kalder den en ”first mover”. En betegnelse, man ellers benytter om personer, som er trendsettere, og som gør det, de fleste gør i fremtiden. Sociologerne mener, at Højskolesangbogens høje salgstal varsler en ny søgen efter vores rødder. Fællessangen har altid stået stærkt på landets højskoler, og er en poetisk-musikalsk kommentar til skildringen af vores fælles liv i fortid, nutid og fremtid. Sange, der fortæller om livet, naturen, historien, kærligheden og troen. Elever og forstander fra Rødding Højskole har udvalgt en række sange, der har sat sig spor hos dem. Hør hvorfor og syng med.

Søndag den 18. juni kl. 8.30-13
Brunch anrettet af vores dygtige køkken.