Lean Pejtersen, litteraturlærer på Rødding Højskole, modtager fornem anerkendelse
tirsdag    |    11.12.2018

Lean Pejtersen, litteraturlærer på Rødding Højskole, modtager fornem anerkendelse

Lean Pejtersen, der til daglig er lærer på hovedfaget ”Litteratur & Horisont”, har netop af Statens Kunstfonds Legatudvalg for Litteratur modtaget en fornem præmiering for oversættelse af den brasiliansk-portugisiske roman ”den uanstændige madam D” til dansk.

Udvalgets skriver i sin begrundelse:
”Hilda Hilsts overvældende og sanselige roman fra 1982 er en stærk tekst om vanvid, tro, sex og død fra en af det 20. århundredes største brasilianske forfattere. Her får den gale kvindes stemme plads i en blanding af erindringer, metafysiske overvejelser og dialog, og fortælleren Hillé stiller rasende spørgsmål ved både småborgerligheden, religionen og billedet af det tyvende århundredes mand. Lean Pejtersen har omsat den brasiliansk-portugisiske original til et rablende, lyrisk og overbevisende dansk i Forlaget Gladiators nye Gladiolus-serie, hvor oversete litterære perler på andre sprog end de nordiske og engelsk finder vej til danske læsere. I en tid hvor sproguddannelser og oversættelse af fremmedsproget litteratur er under pres, insisterer forlaget på, at litteratur fra andre sprog og kulturer er og stadig skal være en afgørende del af den danske litterære virkelighed.”

Om præmieringer fra Statens Kunstfond
“Præmieringer fra Statens Kunstfond bliver tildelt kunstnere, som har skabt et værk af særlig høj kunstnerisk kvalitet.”