Åbent foredrag med Lykke Friis
søndag    |    02.09.2018

Åbent foredrag med Lykke Friis

Onsdag den 5. september klokken 19.30-21.00

Onsdag i dette års grænselandskursus besøger Berlingskes tysklandskorrespondent Lykke Friis højskolen, med foredraget “Hvad er det gode ved Tyskland, vi overser?”

Den tidligere klima- og energiminister er en kendt stemme i de danske medier, når Tyskland er på dagsordenen. Hun er – som titlen på hendes seneste bog – en “Hund efter Tyskland”.

Under foredraget tager hun os med på en rejse ind i hjertet og nerven af det tyske. Hun viser os sider af landet, som vi danskere ikke kan leve foruden.

Foredraget er en del af kurset “Grænseland mellem Danmark og Tyskland”. Det er niende gang Rødding Højskole afholder grænselandskurset i samarbejde med Grænseforeningen.

Her stiller vi skarpt på, hvad Danmark kan og skal lære af mindretallet og Tyskland for at kunne positionere sig i en ny, international verdensorden og for samtidig at kunne tackle globaliseringens påvirkning på fornuftig vis. Lykke Friis kan om nogen formidle et naboskab, hvor man er hinanden til gavn på tværs af hækken.

Arrangementet er åbent for gæster udefra. Deltagelse koster 75 kroner (inklusiv kaffe og kage), og tilmelding er ikke nødvendig.