Livet på højskolen

Der er mange, der beskriver højskolelivet som en osteklokke; et fællesskab, hvor man er sammen om næsten alt: Undervisning, fritid, måltider, fester, søvn, rejser, gak og ballade. Og sandt er det, at mennesker der mødes på højskolen ofte skaber tætte og livsvarige venskaber, fordi man på kort tid kommer ind under huden på hinanden. Man er værelseskammerater, man hygger i dagligstuen, har stearinlys på bordet, spiller ølbowling på plænen og har turneringer i bordfodbold - det hele er højskole.

Hvad siger vores gamle elever?

Herunder kan du se udtalelser fra vores gamle elever.
Følg linket til Facebook. Der ligger over 50 anmeldelser og de siger det meget bedre, end vi selv kan.

Vores udgangspunkt er, at vi er sammen om undervisningen - at det er i den fælles interesse for de mange forskellige fag, at vi starter med at mødes. Men herfra udvikler det sig. Det er svært at se, om det er fagene, der skaber fællesskabet eller om det er fællesskabet, der gør undervisningen til noget helt særligt.

Som regel spørger vi vores elever i starten, hvorfor de har valgt at tage på Rødding Højskole - og svaret er ofte, at det både er på grund af det faglige og det sociale. At man er her både for at blive bedre til sit fag eller bare gøre det mere - og samtidigt få venner og møde nye mennesker. Når vi så spørger igen - hen mod slutningen af opholdet - hvad eleverne tager med sig fra højskolen, er det ikke længere det faglige, der fylder. Ikke sådan at forstå, at de er skuffede eller ikke gider det faglige mere - nej, men fællesskabet på en højskole er unikt, det er en storm af følelser og så stærkt, som du aldrig har oplevet det før.

Se en dagbog fra Astrid

Det faglige
En del af hverdagen er selvfølgeligt fagene. Vi er en almen højskole med hovedfag. Du har dit hovedfag 7 timer om ugen og derudover en lang række sidefag, som du selv kan sammensætte. Læs mere om skema og sidefag her.

I 2013 indviede vi en helt ny undervisningsbygning. Det er skolens gamle stald- og ladebygning, som er blevet ombygget af Arkitekterne Frank Maali & Gemma Lalanda og muliggjort ved en donation på 20 millioner kroner af A.P. Møller Fonden.
Gå selv rundt i de nye lokaler her.

forsideDownload brochure med præsentation af Vestfløjen her.

Vær forberedt på at få en klump i halsen - både undervejs og til slut. Vær forberedt på at blive overrumplet, blive lykkelig og blive konfronteret med dine og andres værdier på helt nye måder. Og vær forberedt på at få venner for livet.

Værelser