Lang kursus kalender

Lang kursus kalender

Beretninger fra arbejdet i Det Etiske Råd 
v/ Jacob Birkler   |   Mandag den 9. januar

Bioteknologi sætter os i stand til at skabe, fastholde og afslutte liv på en lang række nye måder. Men det vi ”kan” gøre hænger ikke altid sammen med det vi ”bør” gøre. Foredraget fokuserer på de mange udfordringer, der opstår når vi lægger livet og døden i menneskets hænder. Læs mere »

Forfatteraften med Madame Nielsen   |   Onsdag den 11. januar

Forfatteren og multikunstneren Madame Nielsen besøger Rødding Højskole til en forfatteraften, hvor hun blandt andet vil læse op fra og fortælle om sine seneste romaner. Læs mere »

Innovation og idégenerering   |   Onsdag den 18. januar

En introduktion til værktøjer til at tænke ud af boksen. Hvordan får vi idéer? Og ikke mindst hvordan får vi innovative idéer? Læs mere »

 Rytmisk-musikaften v/ Lars Storck   |   Onsdag den 25. januar

Lars Storck er fandenivoldsk, og er hvis ikke DET mest rytmiske menneske i Danmark, så i hvert fald i top 5! Læs mere »

Architecture – europæisk arkitektur i dag 
v/ Ike Ijeh BA (Hons), BArch, ARB   |   Onsdag den 1. februar

What makes good architecture? To a degree, architecture, like all art is subjective and opinions will rightly vary on what is good and what is bad. Læs mere »

Al magt til folket   |   Onsdag den 1. februar

Vi går i Rødding Bio og ser filmen “Al magt til folket” og den efterfølgende livestreaming direkte fra Christiansborg, hvor der debatteres politikerlede, populisme og pres på demokratiet. Læs mere »

Verdenen ifølge Røde Kors 
v/ Anders Ladekarl, generalsekretær for Dansk Røde Kors   |   Onsdag den 8. februar

Denne aften kommer Dansk Røde Kors generalsekretær på besøg og fortæller om den verdensomspændende nødhjælpsorganisations arbejde i ind- og udland. Røde Kors er til stede ved mange af de brændpunkter, vi til daglig hører om i nyhederne. Læs mere »

Koncert med Rasmus Matthiesen og band   |   Torsdag den 9. februar

Rasmus Matthiesen og band er dansksproget rock- og folkmusik med tråde til navne som Peter Sommer og C.V. Jørgensen. Med vedkommende tekster og fingeren på pulsen af sin generation, har Rasmus siden udgivelsen af singlerne ”ØSTJYLLAND” og ”FRIE VALG”, som fik radio airplay på P4 og P6, spillet koncerter over det meste af landet. Læs mere »

Afstemningsfest   |   Fredag den 10. februar

Hvert år den 10. februar siden 1920 har man i Sønder Hygums forsamlingshus fejret afstemningen, hvor Sønderjylland efter 56 år tysk styre igen blev en del af Danmark. Det gør Sønder Hygums borgere med sang, taler og smagsprøver fra Det store sønderjyske kagebord. Vi er inviteret med og går de 4,5 kilometer dertil under en - forhåbentlig - klar stjernehimmel. Læs mere »

Unge mænd i krig 
v/ Stig Matthiesen, højskolelærer, journalist og forfatter   |   Tirsdag den 14. februar

Hvad driver unge mænd – om de drager med en deling soldater til Afghanistan eller på egen hånd sætter kurs mod Syrien? Vil de ”frelse verden” eller mest af alt.. Læs mere Læs mere »

“Kærlighed og spildevand” v/ Steen Møller   |   Onsdag den 22. februar

Steen Møller er iværksætter, tidligere økologisk landmand, højskoleforstander og en af idémændene bag andelsforeningen Friland, der arbejder på at opføre gældfrie og affaldsfrie huse. Derudover har han medvirket i en.. Læs mere Læs mere »

”1864 – sønner af de slagne” v/ Rasmus Glenthøj er historiker ved Syddansk Universitet   |   Onsdag den 1. marts

Året 1864 er mejslet ind i dansk selvforståelse. Tusinder faldt i krigen, drømmen om Danmark til Ejderen brast, og staten blev en nationalstat. Men eftertiden har givet os et forvrænget billede af nederlaget. Aftenens foredrag vil fortælle historien om hvorfor krigen var uundgåelig, hvordan resultatet kunne være blevet et helt andet og hvorfor vi har misforstået hvad der skete. Læs mere »

Mellemøsten og Trump 
v/ Hans Henrik Fafner   |   Onsdag den 8. marts

Jødiske ekstremister anstifter mordbrand på Vestbredden, og lige så radikale palæstinensere svarer igen med brutale mord. Det hele sker i religionens navn, og er en ond cirkel, som det er vanskeligt at bryde. Læs mere »

Temauge   |   Onsdag den 15. marts

I denne uge har langkursuseleverne temauge Læs mere »

Søvnforedrag v/ Mikael Rasmussen   |   Onsdag den 22. marts

Mikael Rasmussen er en af Danmarks mest anerkendte eksperter i søvnforskning og arbejder til dagligt ved Center for Stress og Trivsel. Læs mere »

Heldagstur til Midtjylland   |   Onsdag den 29. marts

Vi kører til Tinnet Krat, hvor vi ser Gudenåens og Skjern Åens udspring, Danmarks to største åer, der udspringer blot få hundrede meter fra hinanden og løber mod hhv. øst og vest. Herefter kører vi til Jelling og ser Jellingemonumenterne med det tilhørende museum. Efter frokost går turen videre til Troldborgen og vikingebroen, der gik over den naturskønne Ravninge Ådal. Læs mere »

Hvad man må og ikke må
 v/ Jens Horstmann, højskolelærer   |   Onsdag den 5. april

Vores dagligdag er indrettet efter regler. Nogle regler er store etiske retningslinjer, andre regulerer detaljer i din hverdag, mens endnu andre er symboler og politik. Men hvordan opfatter vi reglerne.. Læs mere Læs mere »

Påske   |   Onsdag den 12. april

Påske Læs mere »

Baltikum – mere end en hjertesag – optakt til den fællesstudietur
v/ Uffe Ellemann, tidligere udenrigsminister   |   Tirsdag den 18. april

Det er kun et kvart århundrede siden, de tre baltiske lande - Estland, Letland og Litauen - genvandt deres frihed efter mere end et halvt århundredes sovjetisk besættelse. Danmark var blandt de tre små nationers stærkeste støtte, da det skete. Læs mere »

Fælles studietur til Baltikum   |   Onsdag den 26. april

Til foråret går den fælles studietur til Letland, Estland og Litauen, som vi vil udforske i vores egen bus. Vi sejler fra den svenske by Karlshamn til Litauen og kører derfra rundt i de tre lande med overnatning i blandt andet Tallinn og Riga. Læs mere »

Danmarks befrielse Tove Udsholt, et jødisk gemt barn v/ Tove Udsholt   |   Torsdag den 4. maj

Tove Udsholt var blot tre år, da hendes mor i oktober 1943 overlod hende til et fremmed ægtepar i den nordsjællandske fiskerby Gilleleje. Under jødeaktionen flygtede over 7000 jøder til.. Læs mere Læs mere »

Heldagstur til Sydslesvig og besøg hos sangskriver Jens Rosendal   |   Onsdag den 10. maj

Heldagsudflugt til Sydslesvig og det danske mindretal. Vi kører til Flensborg, hvor vi ser byen og Istedløven samt besøger det danske mindretalsgymnasium, Duborg-Skolen. Læs mere »

Hovedfagsstudietur til USA, Mellemøsten, Bukarest og Transsylvanien og Sydafrika   |   Onsdag den 17. maj

Hovedfagsstudietur til USA, Mellemøsten, Istanbul og Sydafrika Læs mere »

”Opbrudskultur. Et signalement af Danmark under hastig forandring” v/ Mads Rykind-Eriksen, højskoleforstander, cand. mag. i historie og filosofi   |   Onsdag den 31. maj

Foredraget handler om de kolossale forandringer Danmark har gennemgået de sidste 200 år, baggrunden herfor og hvad det betyder for vores hverdag. Læs mere »

Besøg i et sønderjysk hjem   |   Onsdag den 7. juni

Vi går 6 kilometer til Sønder Hygum, hvor vi møder Peter Fredslund, der er født og opvokset i denne charmerende sønderjyske landsby. Læs mere »

Det er kun med hjertet, man kan se klart v/ Erik Lindsø   |   Onsdag den 14. juni

Vi kan ikke forstå og forklare livet og verden, vi lever i, længere end vi har sprog til. Bliver sproget tomt, går livet i tomgang, og livsmod bliver til mismod. Læs mere »

Vi runder foråret af med en helt særlig outrouge   |   Onsdag den 21. juni

Vi runder foråret af med en helt særlig outrouge. Læs mere »