Rødding Revival

Højskoleessens. Et ungdomskursus for alle

Seks måneders højskole på seks dage! Rødding Revival er højskoleessens – en uges intens højskoleoplevelse med noget for enhver smag. Vi har samlet de bedste elementer af et langt højskoleophold og øget intensiteten. Rødding Revival er et potpourri af skæve foredrag, fængslende workshops og gale og geniale fællesaktiviteter. Genopliv dit højskoleophold eller oplev det for første gang! Hver dag vælger du workshops. Du kan både vælge kreative og boglige workshops, fysiske og gastronomiske workshops – og så selvfølgelig dem, der falder uden for enhver kategori.

Kursusvært
Kasper Østergaard,
højskolelærer, mediegrafiker og iværksætter.

Moduler

Mojn Te Synnejylland
‘Mojn’ siger man i Sønderjylland i mange situationer. Selvom vi alle som gamle elever har sagt farwel, som er den mest udbredte forståelse af ‘mojn’, til de skønne sønderjyske omgivelser på Rødding Højskole, kan vi med dette modul heldigvis også sige mojn i den modsatte betydning: GODDAW! Med Mojn Te Synnejylland får du alt det bedste fra Sønderjylland. Vi skal lege, danse, synge, digte, bage og smage på sønderjysk! Vi synes nemlig, at den sønderjyske kultur har fantastisk meget at byde på!
Vi glæje vos te æ sæje mojn te Synnejylland mæ jæ til sommer!
- William og Martha

Nostalgi Trippin
Vi kender den alle. Om det er en sang i radioen, duften i haven, selskab med de rigtige mennesker eller et støvet fotoalbum. Følelsen af nostalgi. Umiddelbart en følelse der er forskellig efter hvem du er, men samtidig er den ret ens, fordi den bunder i noget der skete engang. Meld dig på et modul, hvor du får lov til at dvæle ved den fortid du kender bedst, nemlig din egen. Det bliver en tur gennem alle afkroge af livet; fra barn til voksen hvor vi skal dele og dyrke alle bidder af det med hinanden. Fra legesyge 5-årige til de forvirrede teenageår med idoler og kærestesorger.
Vi håber, at man på ‘Nostalgi’ kan blive mindet om hvem man var, for at blive klogere på hvem man er.
- Kathrine og Amalie

Grannies gone wild
Vi kender dem alle sammen. De korte kursister. Seniorerne. Vi elsker at hade dem. Vi hader at elske dem. Nu har DU muligheden for at være en vaskeægte seniorkursist på Revival. Ugen vil være spækket med seniorernes yndlingsaktiviteter, herunder bridgeklub, kagebagning, Gammel Dansk til morgenmad og meget andet. Men frygt ej, det bliver ikke kedeligt. Vi lover nemlig både krykker, høreapparater og en twist af ungdommelighed. Hvis du stadig er i tvivl om stemningen, så tjek vores idol @baddiewinkle ud på Instagram. Gør dig klar til en uge som bliver så uforglemmelig, at selv den mest demente senior vil kunne huske den!
- Kamille og Amalie

Udforsk din forunderlige krop
Synes du også at kroppen er en fantastisk størrelse? Vil du også gerne blive klogere på din krop, dine grænser, muligheder og begrænsninger? Og vil du gerne prøve nye ting og udfordre dig selv? Så skal du udforske din krop i dette fantastiske Revivalmodul. Vi skal udforske smage, dufte, grænser, følelser og hvordan vi bliver påvirket af omverdenen. Vi skal lave alt det vi ikke tør lave i hverdagen. Vi skal være fysisk aktive, dyrke sport, udfordre vores hjerner, lave mad og lære at snakke om krop og sundhed på en ny måde.
- Agnete & Magnus

L’art Pour L’art
På L’ART POUR L’ART laver vi kunst for kunstens skyld og skriver digte for at finde meningen med det hele. Som Adorno skrev, er det nemlig kun den sande kunst, der kan befri os. På L’ART POUR L’ART skal vi være ægte kunstnere med beret, baguette og vin. Vi skal lade os inspirere af menneskene og naturen omkring os, række dybt ind i os selv og hinanden og verden. Vi skal søge svar på fundamentale spørgsmål som: Hvor mange kvadratmeter digt kan man skrive? Kan Røddings genbrugs blive til en skulptur? Og hvor godt smager den billigste rødvin fra ABC?
- Martine & Tobias

2.400 kr for medlemmer af elevforeningen