Korte kurser (1-4 uger)

Korte kurser (1-4 uger)

 

Rødding Højskole tilbyder i 2017 et bredt spektrum af korte kurser - her er noget for enhver smag. Uanset om du er interesseret i egnen, sang, journalistik, vandring, politik, natur, historie, tekstil, religion eller bare ønsker at deltage på et alment højskolekursus, har vi et kursus, der passer til dig. Er du interesseret i at rejse, tager vi i forbindelse med Luther-jubilæet til Tyskland. Desuden har du igen i år mulighed for at tage på højskole med din familie eller tilbringe nytåret på vores populære højtidskursus.

Vel mødt på Rødding Højskole!

 

  juli 2017

  • Familiekursus – UDSOLGT

   Med egen teenagehøjskole (børn fra 5 år)

   23. - 29. juli 2017

   Ferie med nye venner, aktiviteter, fællesskab og samvær for hele familien: Familiekursus på Rødding Højskole. Aktiviteter for alle: “Drager og helte” for de små, “SkyggeKlos Pirater” for de lidt ældre, “Ballade og Urimelige Konkurrencer” for de mellemste og separat program for teenagere.

   Læs mere »
  • Skriv dit liv – UDSOLGT

   Kursus i livsfortælling og erindringsskrivning

   30. juli - 05. august 2017

   Livet er en historie værd. Men det kan være svært at tage fat på at skrive om sit liv og sine oplevelser. For hvor skal man egentlig begynde? Hvad er en god historie? Og hvordan fortæller man den bedst?

   Læs mere »
  • Naturvandringer, filosofi og god mad

   En højskoleuge for livsnydere

   30. juli - 05. august 2017

   En livsnyder er en, der bekæmper bekymringer med livets goder – som findes i kunst, kultur, mad og i festligt lag. Velkommen til en uge med fokus på livsbegejstring! Bliv ladet op af litterære og filosofiske foredrag med Kjeld Holm, Paula Larrain m.fl. Vi vandrer i den sønderjyske natur, oplever Vadehavet og marsken.

   Læs mere »
  • På cykel langs Kongeåen

   Oplev naturen, mød kulturen, hør historien. Unikke tohjulsture i det sønderjyske kulturlandskab

   30. juli - 05. august 2017

   Kurset er for dig, der gerne vil opleve Sønderjylland fra en cykel. Gennem foredrag, fortælling og oplæg – før, under og efter vores ture – får du en grundig indsigt i landsdelens historie, kunst, natur og kultur.

   Læs mere »

  august 2017

  • Rødding Revival. Højskoleessens

   Et ungdomskursus for alle

   05. - 11. august 2017

   Seks måneders højskole på seks dage! Rødding Revival er højskoleessens – en uges intens højskoleoplevelse med noget for enhver smag. Vi har samlet de bedste elementer af et langt højskoleophold og øget intensiteten. Rødding Revival er et potpourri af skæve foredrag, fængslende workshops samt gale og geniale fællesaktiviteter. Genoplev dit højskoleophold eller oplev det for første gang! Hver dag vælger du workshops. Du kan både vælge kreative og boglige workshops, fysiske og gastronomiske og så selvfølgelig dem, der falder uden for enhver kategori.

   Læs mere »

  september 2017

  • Det Danmark, vi kender – set med tyske øjne

   Grænselandskursus, hvor tyskere, der kender Danmark, og folk fra det danske mindretal, nuancerer den danske selvopfattelse. I samarbejde med Grænseforeningen

   10. - 16. september 2017

   Grænselandskursus, hvor tyskere, der kender Danmark (og som taler dansk) sammen med folk fra det danske mindretal i Sydslesvig nuancerer og udfordrer den danske selvopfattelse.

   Læs mere »

  oktober 2017

  • Nordisk kulturuge

   Mød nordiske forfattere, kunstnere, musikere og smag Nyt Nordisk Køkken. I samarbejde med Foreningen Norden

   01. - 07. oktober 2017

   Verden har fået øjnene op for Norden. På kurset slår vi øjnene op på os selv. Norden har i mange år ikke villet stå ved sig selv som noget særligt. Det mærkelige er imidlertid, at ingen uden for Norden kan se forskel på os.

   Læs mere »
  • Livsglædens nødvendighed

   En livsfilosofisk uge om den muntre alvor og det gode liv

   28. oktober - 03. november 2017

   Livsmod er det, som man løbende får sat ind på sin glædeskonto. På dette kursus sætter vi en hel del ind på kontoen!

   Læs mere »

  november 2017

  • Løbbinding – tekstile parafraser

   på Rødding Højskole

   12. - 18. november 2017

   Løbbinding er kurvesyning – i Danmark bedst kendt som halmbinding – en meget gammel, enkel teknik med masser af muligheder og et vidunderligt, hyggeligt håndarbejde. Med nål og saks, snor og garn kan der fremstilles kurve, tasker, krukker og skåle i utallige mønstre og strukturer, former og størrelser.

   Læs mere »
  • Skaftevæv – Tråde der floterer

   på Rødding Højskole

   12. - 18. november 2017

   Mulighederne for spændende variationer i sin vævning er mange; deflected double weave, fløjl, formfikseret plissé, fine mønstereffekter på lærredsbund er bindinger, der bygger på princippet om partier i vævede og uvævede områder.

   Læs mere »
  • Tekstiltryk

   Leg med teknik og design

   12. - 18. november 2017

   Tekstiltryk er et alsidigt håndværk. Vi eksperimenterer med farvestrålende print og grafisk design. Der kræves ikke forudgående kendskab – alle får en grundig introduktion til tekstiltryk med serigrafiramme, individuel vejledning til eget design og produkt samt en kort introduktion til farvelære. Du får mulighed for at udvikle dine egne designs og afprøve teknikkens forskellige udtryk.

   Læs mere »
  • Filtning

   Fodtøj og andre lune glæder til ude og inde

   12. - 18. november 2017

   Denne gang er det den solide filt det handler om: Filt som tåler at blive brugt til sko og støvler. Fodtøj til
   udebrug og sutsko til indendørs brug, med fokus på formgivning, farver, detaljer og dekoration, som er vigtige ingredienser i legen med uld. Såler og snørelukning hører også med. Andre lune glæder kan være huer, vanter og te- og kaffevarmere.

   Læs mere »
  • Hæklede tekstiler

   Leg med farver og teksturer

   12. - 18. november 2017

   Kom med til en kreativ uge sammen med andre hækleentusiaster. Vi har fokus på de lækre detaljer, montering og design. Vi leger med farver, mønstre og teksturer, og du lærer forskellige teknikker, som gør dit hækleliv nemmere og dine resultater smukkere.

   Læs mere »
  • Så syng da, Danmark – og syng dig glad

   Mød Højskolesangbogens sange og historier, forfattere og komponister

   19. - 25. november 2017

   Det her er simpelthen et kursus, vi har glædet os til at præsentere for dig, og som vi selv i den grad glæder os til at være med på. Vi har alle tre i vores mange år i højskolen haft Højskolesangbogen som fast inventar, og vi ved derfor, hvilken uundværlig livsledsager sangen er. Sangen er et levende væsen. Man går rundt med den som en arvelig sygdom – bortset fra, at videnskaben aldrig har fundet den. På samme måde som det er med kærligheden, troen og håbet. Videnskabeligt set eksister det slet ikke – alt det, der skrives sange om.

   Læs mere »

  december 2017

  • Nytår i Rødding

   Årsskifte i højskolerammer

   28. december 2017 - 03. januar 2018

   Vi samles om dronningens tale. Vi står stille, når Jens Olsens Verdensur falder i slag. Vi hopper med samlede ben ind i det nye år. Vi lader champagnepropperne springe. Vi sender raketter mod himlen. Vi ser tilbage og mindes. Vi søsætter forhåbninger og forsætter om alt det gode, vi skal gøre, som vi ikke fik gjort. Vi skåler og ønsker hinanden godt nyt år.

   Læs mere »

  Tilmeld dig dit ophold her

  Tilmelding korte kurserBestil brochurer