Ansatte
 

Lærere

Anja Rykind Eriksen

Anja Rykind-Eriksen   |   Forstanderfrue og mag. art. i kunsthistorie

Organisator og højskolemor. Hvis man ikke selv har styr på sit liv, skal Anja nok få det. Ingen får lov at hænge med ørerne uden, at det straks bliver opdaget. Læs mere »

Mads Rykind-Eriksen   |   Forstander og cand. mag. i historie og filosofi

Humor, galskab og engagement. Mads er den glade københavner, der er opvokset på stenbroen, men som skæbnen nu har ført til Sønderjylland. Læs mere »

Jens Horstmann   |   Højskolelærer. Cand. jur.

For mig er samfundet vigtigt; et område fyldt med debat og væsentlige diskussioner om fremtidens væsentlige spørgsmål - og ikke ret meget om spin og ligegyldige intriger. Læs mere »

Stig Bo Matthiesen   |   Højskolelærer. Journalist på Weekendavisen, Euroman m.m.

Siden slutningen af 1990`erne har jeg arbejdet med undersøgende journalistik og kulturstof - primært som reportagejournalist. Læs mere »

Jakob Borgensgaard   |   Højskolelærer. Bachelor i statskundskab

Så længe jeg kan huske, har jeg været optaget af, hvordan vores samfund er indrettet. På statskundskabsstudiet i København har jeg fået en teoretisk ramme til at analysere samfundets opbygning. Parallelt med mit studie har jeg arbejdet i forskellige a-kasser, hvilket har givet mig indsigt i, hvordan forvaltning fungerer i praksis. Læs mere »

Kasper Østergaard   |   Højskolelærer. Mediegrafiker og iværksætter

Jeg tror på simpelt og personligt design, og får jeg lov, skal det gerne være bæredygtigt. Det behøver hverken at være højtsvævende eller kunstigt. Det handler om den gode idé – og resten er grundlæggende godt håndværk. Læs mere »

Clara Ernst   |   Højskolelærer. Kommunikationsdesigner

Jeg er den første til at råbe: “Print isn’t dead.” Som designer har jeg en stor passion for det analoge håndværk og er nysgerrig på samspillet med de digitale medier. Læs mere »

Selma Rosenfeldt-Olsen   |   Højskolælrer. Cand. mag. i litteraturvidenskab, oversætter og forfatter

På nuværende tidspunkt har jeg fire værker bag mig, hvoraf seneste udkom i juni 2017. I januar udkom min debutroman "Leipziger Tagebuch." Den blev heldigvis godt modtaget. Læs mere »

Johannes Fogtmann   |   Højskolelærer. Cand. mag. i litteraturvidenskab

Jeg tænker ikke læsningen som en rolig og ensom beskæftigelse. Jeg tænker læsningen som noget vildt og fælles. En rigtig god bog kan få mig til at tænke på måder, jeg ikke kunne før. Det er vildt. Læs mere »

Laila Beltofte Hygebjerg   |   Højskolelærer. Industriel designer og kunsthåndværker

Altid glad og energisk! Sidder aldrig stille i undervisningen, eller når jeg drejer kæmpe skåle eller skaber glaskunst. Er udøvende kunsthåndværker indenfor glas, keramik og fotografi. Læs mere »

Inger Storm   |   Højskolelærer. Tekstillunderviser

Jeg er uddannet pædagog i 2004. Har været på et hav af tekstile kurser og altid beskæftiget mig med tekstile teknikker og undervist i forskellige sammenhænge. Jeg har derfor også en bred viden og stor erfaring inden for dette felt. Læs mere »

Niels Mårup   |   Højskolelærer. Multiinstrumentalist. Stud. bachelor musikvidenskab og historie

Musik ikke kun er mennesker, der synger på en scene og andre, der klapper af deres talenter. Derfor sørger jeg for, at musikken er en del af elevernes hverdag, der nydes sammen med andre, hvad enten det er i undervisningen, på vandreturen eller til vores fælles koncerter. Læs mere »

Johannes Eberl Smed   |   Højskolelærer. Multiinstrumentalist

Jeg elsker alt, hvad der har med lyd, udtryk og mennesker at gøre og er vild med at inddrage andre i mit musikalske univers. For mig handler musik om indlevelse, fordybelse, improvisation, kreativitet og indhold. Læs mere »

Angelina Owino   |   Højskolelærer. Fotojournalist

Jeg er uddannet fotojournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus samt fra University of Missouri, hvor jeg har studeret kunst- og pressefotografi. Læs mere »

Johan Varning Bendtsen   |   Højskolelærer. Praktikant – stud. cand. comm. (Politik & Administration og Journalistik)

»Hellere end god journalist end en dårlig lejemorder«, sagde den franske eksistentialist Jean Paul Sartre engang. Og det kan han jo have vældig ret i – jeg tog det i hvert fald til mig, da jeg for fem år siden lod være med at forlænge mit jagttegn og i stedet begyndte at uddanne mig til journalist på RUC. Læs mere »

Emil Tunø Olesen   |   Højskolelærer. Praktikant - stud. mag. i historie og religionsvidenskab

Jeg har i mange år haft en stor interesse for samfundet og de mennesker, der udgør det. Det har gjort, at jeg ikke kan lade være med at engagere mig i foreninger, om det være sig politiske, sportslige eller sociale. Læs mere »

Jesper Bennedsen Hansen   |   Højskolelærer. Praktikant - stud. mag. i filosofi og nordisk sprog og litteratur

Siden gymnasietiden har jeg interesseret mig for litteratur og film, mens interessen for filosofien var noget, der kom til senere. Læs mere »

Anne Rose   |   Højskolelærer. Praktikant - stud. cand. mag. i historie og engelsk

Jeg har altid haft et højt aktivitetsniveau, og mit tempo er højt. Det kommer især til udtryk i alle de ting, jeg drages mod at forstå, samt gennem de ting, der opsluger mig, og som jeg brænder for at fortælle videre. Læs mere »

Georg Bendix   |   Højskolelærer. Cand. teol.

Barn af den bedre borgerlighed, uddannet i oldtiden som teolog, senere lærer på Rødding Højskole med et broget program, seminarielærer på Ribe Statsseminarium (nu nedlagt) i historie, samfundsfag og religion, forstander på Båring Højskole (nu nedlagt), VUC lærer i Gram (nu nedlagt) og derfra til Rødding Højskole, som overlever os alle. Læs mere »

 

Administration

Henning N. Larsen   |   Bogholder/forretningsfører

Som Rødding Højskoles forretningsfører laver jeg regnskab, budget, økonomistyring, strategiske oplæg til bestyrelsen, udbetaler løn og mange andre opgaver. Læs mere »

Gitte Iversen

Gitte Iversen   |   Sekretær

Gitte er Rødding Højskoles stemme. Det er hende, du får fat i, når du ringer til os. Og der er næsten ikke den ting, som hun ikke kan hjælpe med. Læs mere »

 

De praktiske

Henrik Boysen

Henrik Boysen   |   Køkkenleder. Kok

Henrik er skolens kok. Han brænder for at lave god og velsmagende mad. Det skal være grønt og sundt med friske råvarer lavet fra bunden. Uhm! Læs mere »

Sanne Rødskilote   |   Køkken. Ernæringsassistent

Sanne er vokset op i et cirkus som cirkusprinsesse, hvor hun især brillierede som hesteballerina. I dag er hun, udover en dygtig ansat i Rødding Højskoles køkken, passioneret agurkeavler og.. Læs mere Læs mere »

Conni Laxy   |   Køkken. Ernæringsassistent

Man får altid et smil, en hjælpende hånd og en frisk bemærkning fra Conni, når man kommer i køkkenet. Læs mere »

Dorthe Støvlbæk Hedegaard   |   Køkkken. Ernæringsassistent

Skolens omsorgsfulde og nysgerrige spejdermor, som sørger for det grønne pift. Læs mere »

Aske Larsen   |   Køkken. Ernæringsassistentelev

Århusianer der er glad for mad. Mad skal smage godt og af noget. Jeg elsker at prøve nye smagskombinationer, så kom gerne i køkkenet med ønsker. Jeg har stor interesse.. Læs mere Læs mere »

Bent Weber   |   Skolens håndværker og pedel

Bent er skolens handyman. Løse skruer, knæhøjt græs og huller i taget sørger han for at fikse. Bent er uddannet lastbilmekaniker, men har i mange år haft skiftende jobs. Han er i fritiden glad for at campere og er mangeårig boksetræner. Læs mere »

John Nielsen   |   Pedelmedhjælper

John er skolens snedker, som kan ordne alting! Læs mere »

Inger Storm   |   Oldfrue

Som Oldfrue på Rødding højskole er man her og der og alle vegne, man kender hver en krog. Det er nødvendigt, for at ha overblikket over hvordan der ser ud rundt omkring og vide hvad der skal gøres. Mit arbejde består i at sørge for at der er rent og pænt alle vegne. Nogle gange gør jeg selv rent, og andre gange får jeg hjælp af andre. Læs mere »

Jane Sørensen   |   Oldfrueassistent

Jane hjælper oldfrue Inger med rengøringen. Hun bor i Askov sammen med sin mand og to børn. Læs mere »