Ansatte
 

Lærere

Anja Rykind-Eriksen   |   Forstander, skaftevæver og mag. art. i kunsthistorie

Organisator og højskolemor. Hvis man ikke selv har styr på sit liv, skal Anja nok få det. Ingen får lov at hænge med ørerne uden, at det straks bliver opdaget. Læs mere »

Mads Rykind-Eriksen   |   Forstander og cand. mag. i historie og filosofi

Humor, galskab og engagement. Mads er den glade københavner, der er opvokset på stenbroen, men som skæbnen nu har ført til Sønderjylland. Læs mere »

Jens Horstmann   |   Underviser i politik, jura og pædagogik. Cand. jur.

For mig er samfundet vigtigt; et område fyldt med debat og væsentlige diskussioner om fremtidens væsentlige spørgsmål - og ikke ret meget om spin og ligegyldige intriger. Læs mere »

Stig Bo Matthiesen   |   Underviser i journalistik. Tidl. journalist på Weekendavisen, Euroman m.m.

Siden slutningen af 1990`erne har jeg arbejdet med undersøgende journalistik og kulturstof - primært som reportagejournalist. Læs mere »

Kasper Østergaard   |   Underviser i design. Mediegrafiker og iværksætter

Jeg tror på simpelt og personligt design, og får jeg lov, skal det gerne være bæredygtigt. Det behøver hverken at være højtsvævende eller kunstigt. Det handler om den gode idé – og resten er grundlæggende godt håndværk. Læs mere »

Clara Ernst   |   Underviser i design og tegning. Kommunikationsdesigner

Jeg er den første til at råbe: “Print isn’t dead.” Som designer har jeg en stor passion for det analoge håndværk og er nysgerrig på samspillet med de digitale medier. Læs mere »

Michell Smedegaard Boysen   |   Underviser i musik. Bachelor i rytmisk musik- og bevægelsespædagogik

Jeg er uddannet kontrabassist, men er også multiinstrumentalist og anvender de fleste strengeinstrumenter og rytmeinstrumenter, foruden tangenter og vokal. Læs mere »

Anne Rose Hansen   |   Underviser i politik, historie og kroppens politik. Bachelor i historie med engelsk som sidefag

Jeg har aldrig været god til at kede mig og begyndte derfor tidligt at sy, strikke, hækle, klippe, bore, lime, sømme og skrue. Derudover har jeg altid været opslugt af frivilligt arbejde med udsatte børn i Danmark gennem Ungdommens Røde Kors. Læs mere »

Lean Pejtersen   |   Underviser i litteratur, skriveværksted, podcast og madlavning. Cand.mag. i litteraturvidenskab og filosofi

Jeg brænder for litteraturen og formidlingen af den, men jeg har også løbende beskæftiget mig med radio og film. Det har givet et stort netværk, og det har været rart og udfordrende at bruge min faglighed i nye sammenhænge. Læs mere »

Inger Storm   |   Underviser i tekstilfag

Jeg er uddannet pædagog i 2004. Har været på et hav af tekstile kurser og altid beskæftiget mig med tekstile teknikker og undervist i forskellige sammenhænge. Jeg har derfor også en bred viden og stor erfaring inden for dette felt. Læs mere »

Niels Mårup   |   Underviser i musik. Multiinstrumentalist. Bachelor i musikvidenskab og historie

Musik ikke kun er mennesker, der synger på en scene og andre, der klapper af deres talenter. Derfor sørger jeg for, at musikken er en del af elevernes hverdag, der nydes sammen med andre, hvad enten det er i undervisningen, på vandreturen eller til vores fælles koncerter. Læs mere »

Mette Marie Toftdahl   |   Underviser i litteratur, grammatik, fortælling og tro. Cand.mag. i litteratur- og musikvidenskab

Min egen litterære smag spænder vidt. Hos de gamle klassikere fra Homer til Blixen, nyder jeg storheden med et LOL i ny og næ. Det kan blive rigtig nørdet, med scifi, magi/fantasi og teoretiske overvejelser med fx Roland Barthes. Læs mere »

Angelina Owino   |   Underviser i foto. Fotojournalist

Jeg er uddannet fotojournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus samt fra University of Missouri, hvor jeg har studeret kunst- og pressefotografi. Læs mere »

Malene Sandal   |   Højskolelærer. Keramisk designer

Som 23-årig gik jeg et halvt år på højskole, hvor min interesse for keramik for alvor blev vakt. Jeg havde en underviser, som virkelig så mig og så mit potentiale. Læs mere »

Georg Bendix   |   Underviser i livsanskuelse. Cand. teol.

Barn af den bedre borgerlighed, uddannet i oldtiden som teolog, senere lærer på Rødding Højskole med et broget program, seminarielærer på Ribe Statsseminarium (nu nedlagt) i historie, samfundsfag og religion, forstander på Båring Højskole (nu nedlagt), VUC lærer i Gram (nu nedlagt) og derfra til Rødding Højskole, som overlever os alle. Læs mere »

Henrik Boysen   |   Køkkenleder. Kok

Henrik er skolens kok. Han brænder for at lave god og velsmagende mad. Det skal være grønt og sundt med friske råvarer lavet fra bunden. Uhm! Læs mere »

Aske Larsen   |   Køkken. Ernæringsassistentelev

Århusianer der er glad for mad. Mad skal smage godt og af noget. Jeg elsker at prøve nye smagskombinationer, så kom gerne i køkkenet med ønsker. Jeg har stor interesse.. Læs mere Læs mere »

 

Administration

Solvejg Vagner Holst   |   Bogholder/forretningsfører

Som Rødding Højskoles forretningsfører laver jeg regnskab, budget, økonomistyring, strategiske oplæg til bestyrelsen, udbetaler løn og mange andre opgaver. Læs mere »

Gitte Iversen   |   Sekretær

Gitte er Rødding Højskoles stemme. Det er hende, du får fat i, når du ringer til os. Og der er næsten ikke den ting, som hun ikke kan hjælpe med. Læs mere »

 

De praktiske

Anders Boysen   |   Uddannet vvs-instalatør og autodidakt multihåndværker

Når jeg ikke renoverer skolens gamle bygninger og får stedet til at fremstå smukt og præsentabelt, befinder jeg mig gerne i naturen og laver alverdens outdoor-aktiviteter. Læs mere »

John Nielsen   |   Pedelmedhjælper

John er skolens snedker, som kan ordne alting! Læs mere »

Inger Storm   |   Oldfrue

Som Oldfrue på Rødding højskole er man her og der og alle vegne, man kender hver en krog. Det er nødvendigt, for at ha overblikket over hvordan der ser ud rundt omkring og vide hvad der skal gøres. Mit arbejde består i at sørge for at der er rent og pænt alle vegne. Nogle gange gør jeg selv rent, og andre gange får jeg hjælp af andre. Læs mere »

Jane Sørensen   |   Oldfrueassistent

Jane hjælper oldfrue Inger med rengøringen. Hun bor i Askov sammen med sin mand og to børn. Læs mere »

 

Køkken

Dorthe Støvlbæk Hedegaard   |   Køkkken. Ernæringsassistent

Skolens omsorgsfulde og nysgerrige spejdermor, som sørger for det grønne pift. Læs mere »

Sanne Rødskilote   |   Køkken. Ernæringsassistent

Udover en dygtig ansat i Rødding Højskoles køkken, passioneret agurkeavler og ejer pt. Danmarks største samling af EU-afviste krumme agurker! Læs mere »

Conni Laxy   |   Køkken. Ernæringsassistent

Man får altid et smil, en hjælpende hånd og en frisk bemærkning fra Conni, når man kommer i køkkenet. Læs mere »

Henrik Boysen   |   Køkkenleder. Kok

Henrik er skolens kok. Han brænder for at lave god og velsmagende mad. Det skal være grønt og sundt med friske råvarer lavet fra bunden. Uhm! Læs mere »

Aske Larsen   |   Køkken. Ernæringsassistentelev

Århusianer der er glad for mad. Mad skal smage godt og af noget. Jeg elsker at prøve nye smagskombinationer, så kom gerne i køkkenet med ønsker. Jeg har stor interesse.. Læs mere Læs mere »