Arrangementer for elever

Arrangementer for elever

Hver onsdag aften kl. 19.30 - 21.00 er der Højskoleaften. Det kan være foredrag, koncert, at vi tager en tur i teatret, ud at se Sort Sol eller noget helt femte. Fælles for arrangementerne er, at vi møder noget nyt, som vi ikke nødvendigvis har hørt om eller set før, og på denne måde får udvidet vores horisont.

Beretninger fra arbejdet i Det Etiske Råd v/ Jacob Birkler, tidl. formand for Det Etiske Råd   |   Mandag den 20. august

Bioteknologi sætter os i stand til at skabe, fastholde og afslutte liv på en lang række nye måder. Men det vi ”kan” gøre hænger ikke altid sammen med det vi ”bør” gøre. Foredraget fokuserer på de mange udfordringer, der opstår når vi lægger livet og døden i menneskets hænder. Læs mere »

Jura

Hvad man må og ikke må v/ Jens Horstmann   |   Onsdag den 29. august

Ville vi slå ihjel, hvis det ikke var ulovligt? Ville du betale skat, hvis du ikke skulle? Og så er der alle de regler, som i virkeligheden slet ikke giver mening! Så hvad er det, vi må og ikke må? Læs mere »

Hvad er det gode ved Tyskland, vi overser? 
v/ Lykke Friis, tysklandsekspert   |   Onsdag den 5. september
Lykke Friis, prorektor ved Københavns Universitet, cand.scient.pol., ph.d., tysklandsekspert med sæde i flere europæiske tænketanke. Læs mere »

Grundtvig og kvinderne
v/ Else Mathiasssen, Karen Sørensen og Torben Lassen
   |   Onsdag den 12. september

Gennem fællessange og musik skal vi høre en fortælling om Grundtvig set igennem de kvinder, der prægede hans tanker om blandt andet menneske- og skolelivet. Læs mere »

Mediernes magt – magten over medierne 
v/ Kurt Stand, journalist
   |   Onsdag den 19. september 

Journalist og vært på DR P1’s ”Mennesker og medier”, Kurt Strand, dykker ned i en række konkrete og aktuelle eksempler og lægger op til debat om mediernes rolle, muligheder og begrænsninger. Læs mere »

Temauge   |   Onsdag den 26. september

Temauge – en uge på tværs af fagene.
 Læs mere »

Den Syngende Revolution. Estlands, Letlands og Litauens vej fra Sovjetrepublikker til selvstændige EU – lande, 1990 – 2017. 
Optakt til den fælles studietur til Baltikum
v/ Rikke Helms
   |   Onsdag den 3. oktober

Gennem Politikens storstilede støttekampagne i 1989 var avisens læsere med til at muliggøre oprettelsen af Det Danske Kulturinstitut i de tre baltiske sovjetrepublikker i august 1990. Læs mere »

Fælles studietur til Baltikum   |   Onsdag den 18. oktober

Dette efterår går den fælles studietur til  Estland, Letland og Litauen, som vi vil udforske i vores egen bus. Læs mere »

Slesvigs historie 
v/ Mads Rykind-Eriksen, forstander
   |   Onsdag den 24. oktober


Som optakt til turen studieturen den 7. november til Sydslesvig fortæller Mads Rykind-Eriksen om dette områdes fascinerende historie. Læs mere »

Er Mellemøsten ved et vende punkt? v/ Hans Henrik Fafner, journalist   |   Onsdag den 31. oktober 

Hans Henrik Fafner har boet og arbejdet som journalist i Mellemøsten gennem mere end 20 år, hvor han i en lang årrække har været mellemøstkorrespondent for Weekendavisen og Dagbladet Information samt lavet nyhedsindslag til P1. Læs mere »

Sangaften med Jens Rosendal, digter   |   Onsdag den 7. november 

Vi kører til den gamle marskgård, Klægager, der ligger ved Vadehavet i landsbyen Ballum. Her møder vi Jens Rosendal, der er forfatter samt sang- og salmeskriver med 13 sange i Højskolesangbogen. Læs mere »

Koncert-fortællingen “Kærligt Hilset fra Ingenmandsland” v/ kvartetten Svestar   |   Onsdag den 14. november

I november er det 100 år siden at Første Verdenskrig sluttede. Det markerer kvartetten Svestar med koncert-fortællingen “Kærligt Hilset fra Ingenmandsland”. Sangene, musikken og fortællingerne er skrevet med afsæt i.. Læs mere Læs mere »

Hovedfagstur til USA, Mellemøsten, Brasilien, Mexico og Sydafrika   |   Onsdag den 21. november

Hovedfagstur til USA, Mellemøsten, Brasilien, Mexico og Sydafrika Læs mere »

At rejse er at leve. Fra Kina og Indien over Amerika og Mellemøsten
v/ Mads Rykind-Eriksen   |   Onsdag den 28. november

Med billederne fra rejserne vil Mads Rykind-Eriksen fortælle om, hvordan det er at rejse alene og som familie og hvilke overvejelser man gør før afrejsen. Læs mere »

Fra dobbeltliv til ærlighed. “Perker”-piger på kanten
v/ Nadia Mansour   |   Onsdag den 5. december

Vi kommer til at diskutere integration, kulturmøder og hvordan man kan sætte sig ind i andres perspektiv, når de for eksempel som mine forældre går mere op i religionen end relationen til mig. Læs mere »

Outrouge   |   Onsdag den 12. december

Vi runder foråret af med en helt særlig outrouge. Læs mere »