Arrangementer for elever

Arrangementer for elever

Hver onsdag aften kl. 19.30 - 21.00 er der Højskoleaften. Det kan være foredrag, koncert, at vi tager en tur i teatret, ud at se Sort Sol eller noget helt femte. Fælles for arrangementerne er, at vi møder noget nyt, som vi ikke nødvendigvis har hørt om eller set før, og på denne måde får udvidet vores horisont.

Udover Højskoleaftener er der også mange andre arrangementer, hvoraf nogle er nævnt nedenfor.

Beretninger fra arbejdet i Det Etiske Råd v/ Jacob Birkler, filosof   |   Onsdag den 7. januar

Bioteknologi sætter os i stand til at skabe, fastholde og afslutte liv på en lang række nye måder. Men det vi ”kan” gøre hænger ikke altid sammen med det vi ”bør” gøre. Foredraget fokuserer på de mange udfordringer, der opstår når vi lægger livet og døden i menneskets hænder. Læs mere »

At rejse er at leve. Fra Kina og Indien over Amerika og Mellemøsten v/ Mads Rykind-Eriksen, forstander, Rødding Højskole   |   Onsdag den 16. januar

Med billederne fra rejserne vil Mads Rykind-Eriksen fortælle om, hvordan det er at rejse alene og som familie og hvilke overvejelser man gør før afrejsen. Læs mere »

Demokratisk Arkitektur v/ Eske Bruun, arkitekt   |   Onsdag den 23. januar

Arkitektur er de rammer hvori vores liv leves, og det stiller store krav til dens udformning. Men hvordan kan arkitektur tænkes som et instrument, der kan fremme demokratiske processer og trække fælles anliggender tilbage til private? Læs mere »

Begejstringsaktivisme v/ Mads Nygaard, forfatter   |   Onsdag den 30. januar

780.000 kr. er samlet ind. Alle gennem aktioner, der bruger kunsten, litteraturen og poesien som omdrejningspunkt. Mads Nygaard kalder det: Begejstringsaktivisme Læs mere »

Så syng da Danmark, lad hjertet tale – præsentation af måske kommende sange i den nye Højskolesangbog v/ Stig Kaufmanas, musiker   |   Torsdag den 7. februar

Stig Kaufmanas, projektmedarbejder ved højskoleforeningen, vil introducere nogle nye sange, der aspirerer til at blive en del af sangskatten. Læs mere »

Afstemningsfest i Sønder Hygums forsamlingshus i fbm Sønderjyllands genforening med Danmark i 1920   |   Søndag den 10. februar

Vi går fem kilometer til Sønder Hygums forsamlingshus. Hvert år siden genforeningen i 1920, hvor Sønderjylland blev stemt hjem til Danmark efter Tysklands nederlag i Første Verdenskrig, har man fejret afstemningsdagen. Læs mere »

Mennesket og Maskine v/ Tim Wille-Jørgensen, gymnasielærer   |   Onsdag den 13. februar

Hør historien om, hvordan vi fandt ud af det, og hvordan det er at være menneske i sådan en maskine. Det bliver både sjovt, smukt og tankevækkende. Læs mere »

Koncert v/ Eline Hellerud Åsbakk, jazzsanger   |   Onsdag den 20. februar

Der vil blive budt på skøn norsk vinterstemning, når jazzsangerinden Eline Hellerud Åsbakk sammen med den danske duo, bestående af Nikolaj Svaneborg (würlitzerklaver) og Jonas Kardyb (trommer), spiller denne aften. Læs mere »

Et liv i sort og hvidt v/ Jan Grarup, fotograf   |   Onsdag den 27. februar

Kontrasterne står i kø hos fotografen Jan Grarup, der er i evig kamp med sig selv for at finde lys i mørket. Vi ser de prisbelønnede sort/hvid-billeder på det store lærred og hører krigsfotografens beretninger fra verdens brændpunkter. Læs mere »

Danmark anno 2019   |   Tirsdag den 5. marts

Lars Kolind har flere kasketter end de fleste: bestyrelsesformand, serie-iværksætter, forfatter, idealist, godsejer, professor og spejderleder. Lars Kolind huskes bedst for sin tid som topleder i Oticon. Efter Oticon har han udviklet en masse nye virksomheder. Læs mere »

Sangaften med Jens Rosendal, digter   |   Onsdag den 6. marts

Vi kører til den gamle marskgård, Klægager, der ligger ved Vadehavet i landsbyen Ballum. Her møder vi Jens Rosendal, der er forfatter samt sang- og salmeskriver med 13 sange i Højskolesangbogen. Læs mere »

Jura

Hvad man må og ikke må v/ Jens Horstmann   |   Onsdag den 13. marts

Ville vi slå ihjel, hvis det ikke var ulovligt? Ville du betale skat, hvis du ikke skulle? Og så er der alle de regler, som i virkeligheden slet ikke giver mening! Så hvad er det, vi må og ikke må? Læs mere »

256 Års Dansk Lyrik i 64 Kanaler v/ Peter Albrechtsen, lydkunstner   |   Onsdag den 20. marts

I samarbejde med CPH:DOX møder vi i Rødding Bio lydkunstner Peter Albrechtsen, der sammen med lyrikformidlerne Bengtsson og Sydow har lavet lydværket ”256 Års Dansk Lyrik i 64 Kanaler”, hvor dansk lyrik gennem historien genopdages med brug af mangeartede lydkilder og lydmanipulation. Læs mere »

Konstruktiv journalistik – et opgør med pressens negative verdenssyn v/ Gerd Maria May, fellow fra Constructive Institute og stifter af Room of Solutions   |   Tirsdag den 26. marts

Denne aften på Rødding Højskole kommer Ulrik Haagerup, leder af det nyoprettede "Constructive Institut: Constructive journalism” ved Aarhus Universitet og tidligere nyhedsdirektør for DR Nyheder samt chefredaktør ved såvel Jyllands-Posten som Nordjyske Medier og modtager af Cavlingprisen. Læs mere »

Heldagstur til Midtjylland   |   Onsdag den 27. marts

Vi kører bla. til Tinnet Krat, hvor vi ser Gudenåens og Skjern Åens udspring, Danmarks to største åer, der udspringer blot få hundrede meter fra hinanden og løber mod hhv. øst og vest. Læs mere »

Akustisk og elektronisk koncert med Gustaf Ljunggren og Emil de Waal   |   Onsdag den 3. april

Gennem de sidste 20 år har de akkompagnerer navne som for eksempel Kim Larsen, Nik & Jay, Povl Dissing, Sanne Salomonsen, Steffen Brandt og Rytteriet. Læs mere »

Fælles studietur til Baltikum   |   Onsdag den 10. april

Dette forår går den fælles studietur til  Estland, Letland og Litauen, som vi vil udforske i vores egen bus. Læs mere »

Hvad ved du om sundhed og hvor ved du det fra? v/ Morten Elsøe, cand.scient.   |   Onsdag den 24. april

Meget af det, vi tror om mad, er baseret på misinformation og pseudovidenskab, forklædt som fakta og pakket ind i anekdoter, før/efter-billeder og skræmmeretorik. Det kan gøre os bange for mad, som vi ikke behøver at frygte. Læs mere »

Tre dages tur til Mandø   |   Onsdag den 1. maj

Vi skal besøge den enestående Vadehavsø, Mandø, som man kun kan komme til ved lavvande. Vi går 4 kilometer over vaden, op over diget og videre gennem enge, indtil vi kommer til den charmerende lille Mandø By. Læs mere »

Kaj Munk. Digter præst og urostifter v/ Per Stig Møller   |   Lørdag den 4. maj – Danmarks befrielse

Per Stig Møller fortæller om Kaj Munks liv og virke som forfatter, præst og samfundsrevser, der lagde sig ud med både regeringen og besættelsesmagten under besættelsen. Dette forklares ud fra hans kristendomsopfattelse, der ligger som en bjælke under hele hans virke. Læs mere »

EU-debat i samarbejde med Europabevægelsen som optakt til Europaparlamentsvalget den 26. maj   |   Torsdag den 9. maj (Europadagen)

Læs mere »

Hovedfagstur til USA, Mellemøsten, Brasilien, Mexico og Sydafrika   |   Onsdag den 15. maj

Hovedfagstur til USA, Mellemøsten, Brasilien, Mexico og Sydafrika Læs mere »

Hovedfagstur til USA, Mellemøsten, Brasilien, Mexico og Sydafrika   |   Onsdag den 22. maj

Hovedfagstur til USA, Mellemøsten, Brasilien, Mexico og Sydafrika Læs mere »

Grundlovsdag   |   Onsdag den 5. juni - Grundlovsdag

Traditionen tro fejrer Rødding Højskole Grundlovsdag sammen med Rødding By på Højskoleengen med taler af Ahmed Akkari og Mads Rykind-Eriksen samt musik ved Big Band Ribe. Derudover er der gymnastikopvisning og grundlovshilsner. Læs mere »

Temauge frem mod Fuldt Flor Festival   |   Onsdag den 13. juni

Tema-uge på tværs af fagene. Læs mere »

Outrouge   |   Onsdag den 19. juni

Vi runder foråret af med en helt særlig outrouge. Læs mere »