Arrangementer for elever

Arrangementer for elever

Hver onsdag aften kl. 19.30 - 21.00 er der Højskoleaften. Det kan være foredrag, koncert, at vi tager en tur i teatret, ud at se Sort Sol eller noget helt femte. Fælles for arrangementerne er, at vi møder noget nyt, som vi ikke nødvendigvis har hørt om eller set før, og på denne måde får udvidet vores horisont.

Beretninger fra arbejdet i Det Etiske Råd v/ Jacob Birkler, tidl. formand for Det Etiske Råd   |   Mandag den 8. januar 2018

Bioteknologi sætter os i stand til at skabe, fastholde og afslutte liv på en lang række nye måder. Men det vi ”kan” gøre hænger ikke altid sammen med det vi ”bør” gøre. Foredraget fokuserer på de mange udfordringer, der opstår når vi lægger livet og døden i menneskets hænder. Læs mere »

Du kan leve af dine drømme og din kreativitet! 
v/ Ida Marie Lebech, arkitekt   |   Onsdag den 17. januar


Ida Marie Lebech er uddannet arkitekt og er i dag kreativ chef i egen virksomhed. Hun lever af at skabe byrumskunst og giver denne aften et indblik i sin personlige vej fra tiden før optagelsen på arkitektskolen, gennem uddannelsen og ud i det såkaldte voksenliv. Læs mere »

Byg UDENFOR og Arkitekter Uden Grænser   |   Onsdag den 24. januar

Denne aften får vi besøg af Byg UDENFOR og Arkitekter Uden Grænser, der er to organisationer, der på hver deres måde forsøger at hjælpe udsatte mennesker til et bedre liv.. Læs mere Læs mere »

Forfatteraften 
v/ Casper Eric, forfatter   |   Onsdag den 31. januar

Denne aften vil Caspar Eric fortælle om sit forfatterskab, læse op og indgå i dialog med publikum. Læs mere »

Slesvigs historie 
v/ Anja og Mads Rykind-Eriksen, forstandere   |   Onsdag den 7. februar

Som optakt til turen den 7. marts til Sydslesvig fortæller Anja og Mads Rykind-Eriksen om dette områdes fascinerende historie. Læs mere »

Afstemningsfest i Sønder Hygums forsamlingshus i fbm Sønderjyllands genforening med Danmark i 1920   |   Lørdag den 10. februar


Vi går fem kilometer til Sønder Hygum, hvor man hvert år siden 1920 har fejret afstemningsdagen, hvor Sønderjylland blev stemt hjem til Danmark efter Tysklands nederlag i Første Verdenskrig. Læs mere »

Jura

Hvad man må og ikke må 
v/ Jens Horstmann, højskolelærer i politik, jura og pædagogik. Cand. jur.
   |   Onsdag den 14. februar


Ville vi slå ihjel, hvis det ikke var ulovligt? Ville du betale skat, hvis du ikke skulle? Og så er der alle de regler, som i virkeligheden slet ikke giver mening! Så hvad er det, vi må og ikke må? Læs mere »

Prædikernes bog. En musikdramatisk fortælling om at være 
v/ Tommy Kenter, skuespiller, Lotte Arnsbjerg, sanger m.fl.   |   Torsdag den 22. februar


Prædikernes bog er en musikalsk spejling af de 12 kapitler i Prædikerens Bog fra Det gamle Testamente. Læs mere »

Hvem tilhører Jerusalem?
v/ Hans Henrik Fafner, korrespondent for Weekendavisen i Israel   |   Onsdag den 28. februar


I december sidste år anerkendte USA's præsident, Donald Trump, Jerusalem som Israels hovedstad. Dette åbnede op for ny politisk usikkerhed i Mellemøsten, for stridens parter – israelerne og palæstinenserne – ønsker begge at have hovedstad i byen. Læs mere »

Sangaften med Jens Rosendal, digter   |   Onsdag den 7. marts


Vi kører til den gamle marskgård, Klægager, der ligger ved Vadehavet i landsbyen Ballum. Her møder vi Jens Rosendal, der er forfatter samt sang- og salmeskriver med 13 sange i Højskolesangbogen. Læs mere »

Med fotograf Jan Grarup i felten v/ Jan Grarup   |   Onsdag den 14. marts

Med afsæt i bogen ”And Then There Was Silence” tager fotograf Jan Grarup publikum med på en rejse til frontlinjerne af de sidste tre årtiers krige, konflikter og humanitære katastrofer rundt om i verdens brændpunkter. Læs mere »

Flamencokoncert 
v/ FlamencoTrio   |   Fredag den 23. marts


Flamencoens intense udtryk og forførende rytmer åbner en dør ind i en musikalsk verden, som vi her i Norden ikke oplever ofte. Læs mere »

Den Syngende Revolution. Estlands, Letlands og Litauens vej fra Sovjetrepublikker til selvstændige EU – lande, 1990 – 2017. 
Optakt til den fælles studietur til Baltikum
v/ Rikke Helms
   |   Onsdag den 4. april


Gennem Politikens storstilede støttekampagne i 1989 var avisens læsere med til at muliggøre oprettelsen af Det Danske Kulturinstitut i de tre baltiske sovjetrepublikker i august 1990. Læs mere »

Elektronisk musik-koncert
v/ Emil de Waal og Spejderrobot, elektronika-musikere
   |   Onsdag den 11. april


Emil de Waal og Spejderrobot mødte hinanden første gang på SPOT festival 2008, hvor de hver især luftede deres respektive solo-projekter. Mødet resulterede i et samarbejde, der de næste fem år kastede tre stærkt anmelderroste albumudgivelser og en lang række koncerter i ind- og udland af sig. Læs mere »

Fælles studietur til Baltikum   |   Onsdag den 18. april


Dette forår går den fælles studietur til  Estland, Letland og Litauen, som vi vil udforske i vores egen bus. Læs mere »

“At arbejde som designer” v/ Jacob Haagen Birch   |   Onsdag den 25. april

Jacob Birch fortæller om sit arbejde som grafisk designer, og vil i løbet af aften præsentere forskellige projekter inden for bog- og publikationsdesign. Læs mere »

At rejse er at leve. Fra Kina og Indien over Amerika og Mellemøsten
v/ Mads Rykind-Eriksen, forstander, Rødding Højskole
   |   Onsdag den 2. maj


Med billederne fra rejserne vil Mads Rykind-Eriksen fortælle om, hvordan det er at rejse alene og som familie og hvilke overvejelser man gør før afrejsen. Læs mere »

Selv det værste må ikke være forgæves. En dansk politibetjents breve og erindringer fra Buchenwald
v/ Erik Lindsø, fortæller   |   Fredag den 4. maj – Danmarks befrielse

Som 22-årig er Erik Lindsø med på en bustur til DDR. Her møder han Niels Peter, som er med for at gense Buchenwald for første gang. Mødet med Niels Peter og hans historie på selve åstedet bliver en grundfortælling i Erik Lindsøs liv.
 Læs mere »

Livet, kærligheden og meningsløsheden ifølge Henrik Pontoppidan v/ Rasmus Vangshardt, litteraturanmelder   |   Onsdag den 9. maj

Foredraget fortæller om, hvordan kvinder knuser mænd hos Pontoppidan, hvordan så mange mennesker bliver fysisk syge af, at de ikke får den, de elsker, eller ikke når det, de vi. Men også, hvorfor der alligevel er håb for os alle sammen, hvis Pontoppidans forfatterskab stadig er aktuelt i dag. Læs mere »

Hovedfagstur til USA, Mellemøsten, Brasilien, Mexico og Sydafrika   |   Onsdag den 16. maj

Hovedfagstur til USA, Mellemøsten, Brasilien, Mexico og Sydafrika Læs mere »

Koncert med “I just came from the Moon” et fem-mands jazzensemble   |   Onsdag den 23. maj

I 2016 vandt den aarhusianske gruppe ”I Just Came From The Moon” årets udgave af Ung Jazz med ordene: ”Spændvidden går fra det helt inderlige og skrøbelige, til det altomfavnende og udfordrende, hvor de stærke solistiske præstationer og gennemarbejdede kompositioner inviterer lytteren indenfor i et organisk og lyrisk univers...". Læs mere »

En rejse ind i journalistikkens verden 
v/ Stig Matthiesen, højskolelærer, journalist og forfatter   |   Tirsdag den 29. maj


Det går stærkt i mediebranchen i disse år. Men hvad sker der med journalistikken - indholdet og ikke mindst kvaliteten? Læs mere »

Til fælles bedste. Grundtvigs betydning i dag 
v/ Erik Lindsø, højskolemand   |   Onsdag den 6. juni


”Kigger man på politik og medier, er der ingen i tvivl om, at åndskræfterne er lidt af en mangelvare. Det overfladiske råder. Det gør heller ikke noget – bare det ikke stikker for dybt! Grundtvig hjælper os til at stikke et spadestik dybere,” siger Erik Lindsø. Læs mere »

Temauge   |   Onsdag den 13. juni

Temauge – en uge på tværs af fagene.
 Læs mere »

Outrouge   |   Onsdag den 20. juni


Vi runder foråret af med en helt særlig outrouge. Læs mere »