Niels Mårup
onsdag    |    10.08.2016

Niels Mårup

Som musiker er jeg nysgerrig efter at lære nye musikgenrer og interesseret i, hvordan musik bliver brugt af mennesker; selv studerede jeg – på musikvidenskab – bulgarernes arbejdssange og kortradition. Derfor mener jeg også, at det er vigtigt, at musik ikke kun er mennesker, der synger på en scene og andre, der klapper af deres talenter; men at musik er noget, der bør udføres af alle. Således sørger jeg for, at musikken er en del af elevernes hverdag, der nydes sammen med andre, hvad enten det er i undervisningen, på vandreturen eller til vores fælles koncerter.

Selv er jeg multiinstrumentalist, uddannet ved Aarhus Universitet i musikvidenskab og historie samt tidligere saxofonist og klarinettist i ”Kabaret Sybarit” og Disneybandet ”Luftens Helte” m.fl.

Alle mennesker har brug for musik, for at synge, for at spille og for at danse. Ingen – heller ikke på Rødding Højskole – skal snydes for den oplevelse, det er at være en del af musikkens bankende puls eller at mærke musikken på egen krop. Som en del af holdundervisningen på de enkelte fag hjælper jeg også eleverne individuelt til at dygtiggøre sig, hvad enten de spiller klaver, guitar, bas, trommer, mandolin/tenorbanjo, harmonika, saxofon, klarinet, tværfløjte eller har brug for stemmetræning.

I min fritid er jeg ofte at finde ude i naturen og har i mange år været FDF-er med al det friluftsliv og kammeratskab, der følger med – hvis jeg da ikke er på blaffeture i Europa eller vandrer.