Malene Sandal
onsdag    |    23.08.2017

Malene Sandal

Som 23-årig gik jeg et halvt år på højskole, hvor min interesse for keramik for alvor blev vakt. Jeg havde en underviser, som virkelig så mig og så mit potentiale. I samarbejde med ham fik jeg lavet en optagelsesmappe med billeder og tegninger af keramiske emner og diverse tegneøvelser.

Sommeren efter blev jeg optaget på den keramiske linje på Designskolen Kolding.

For mig var det en kæmpe drøm, som gik i opfyldelse. I mine fem år på designskolen fik jeg mulighed for at dyrke min passion på fuld tid, lære og dygtiggøre mig inden for de mange teknikker, der findes i designprocessen fra skitse til færdig produkt – skitsering, prototype, støbeforme, pladeteknik, pølseteknik, dreje, dekoration, glasering og meget andet.

I min tid på designskolen lærte jeg desuden, hvordan man kan samarbejde på tværs med andre linjer som fx industriel-, tekstil- og grafisk linje. Disse forskellige fag/materialekoblinger er en naturlig del af min måde at tænke nye produkter på i dag.

Nu er rollerne så byttet om. Nu står jeg selv som underviser på en højskole og skal inspirere, se udviklingspotentiale og videregive viden. Nu er jeg der, hvor jeg ønskede at være som 23-årig.

Inden jeg nåede hertil har jeg blandt andet opbygget mit eget keramiske værksted i Vejstruprød, hvor jeg har haft AOF – og private kurser. Jeg har haft min egen kunsthåndværkerbutik med egne og andres designprodukter, jeg har leveret keramiklamper til TV-serien ”Borgen”, jeg har fremstillet rutemarkeringssten til Billunds Skulpturpark, jeg har været keramisk underviser i det stortanlagte projekt ”Capital of Children” (www.capitalofchildren.com), som blev søsat af Billund Kommune i 2012 og meget meget andet.

Som person er jeg nysgerrig og nærværende. Jeg er formgiver helt ind til benet, elsker at nørde med detaljen og kan ikke drikke af en kop uden lige at undersøge glasur, drejeriller, støbemasse osv. Som keramiker skal man have tålmodighed og give sig tid. Man skal i virkeligheden nyde processen lige så meget som det endelige produkt.

Læs mere her facebook.com/sandalkeramiker