Jens Horstmann
tirsdag    |    14.10.2014

Jens Horstmann

Og lad den så komme med det samme: Jurister er nogle forfærdeligt kedelige mennesker, der lever af andre menneskers ulykke, mens de griner hele vejen hen til banken.
Faktisk, ja. Men ikke os alle sammen.

For mig er samfundet vigtigt; et område fyldt med debat og væsentlige diskussioner om fremtidens væsentlige spørgsmål – og ikke ret meget om spin og ligegyldige intriger. For mig handler det om at analysere sig frem til kernen i diskussionen og tage den derfra.

Jeg er så heldig at kunne kombinere mit arbejde og min store interesse, når jeg tager mine elever med til USA et par gange om året; et land, der bliver ved med at fascinere og forbløffe mig, selvom jeg både har boet med min familie et år i den lille by Macomb, Illinois, hvor jeg underviste på Western Illinois University og har rejst hele landet tyndt på kryds og tværs.

Ved siden af debat, diskussioner og amerikanske undersøgelser har jeg i mange år undervist som ekstern lektor i mediejura på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og på Aarhus Universitet. Jeg holder foredrag på Folkeuniversitetet, RUC og den slags steder, hvor jeg ikke må hoppe og råbe så meget, så derfor havde jeg i 10 år en lille virksomhed ”Jura for begyndere”, hvor jeg holdt foredrag, lavede workshops og energisk hoppede rundt som en hyperaktiv trold på landets efterskoler, gymnasier o.l.

Jeg elsker nemlig at undervise, men jeg hader at sidde stille og lytte; jeg har engang svoret en dyr ed på, at mine timer i hvert fald ikke skal være kedelige. Jura kan nemlig sagtens være en masse gode historier og en følelsesmæssig rutschetur.

Som gammel radiovært og elev på den nu hedengangne Herning Højskoles skuespillerlinje er jeg optaget af kropssprog, stemmeføring og høj energi. Jeg elsker at synge, spille musik og teater og lave løjer rundt omkring, hvor højskolens bygninger tillader det – og det gør de alle steder; også i undervisningen.