Design & Innovation

På Design & Innovation arbejder vi bredt inden for design og introducerer dig til en verden af forskellige designgenrer. Du bliver afklaret om design er noget for dig og flyttet menneskeligt på en fantastisk studietur til Sydafrika!

Jeg tror på simpelt og personligt design, og får jeg lov, skal det gerne være bæredygtigt. Det behøver hverken at være højtsvævende eller kunstigt. Det handler om den gode idé – og resten er grundlæggende godt håndværk. Læs mere »

Jeg er den første til at råbe: “Print isn’t dead.” Som designer har jeg en stor passion for det analoge håndværk og er nysgerrig på samspillet med de digitale medier. Læs mere »

Vil du prøve kræfter med både grafisk design, produktdesign, mode og arkitektur?

På Design & Innovation arbejder vi bredt inden for design og introducerer dig til en verden af forskellige designgenrer. Det gør vi, fordi vi tror på, at design er mere tværfagligt end som så. Du kommer til at arbejde med bl.a. grafisk design, produktdesign, mode og arkitektur - og du kommer til at møde forskellige designere, der tænker og arbejder helt anderledes, end du selv gør.

Vi arbejder ikke med et facit, men skaber hele tiden noget nyt. Du behøver hverken kende til designhistorie eller være verdensmester i Photoshop. Fra dag ét er vi alle designere.

Måske tror du, at du gerne vil arbejde med grafisk design, men finder ud af at du er vildt god til at tænke i rum og arkitektur. Måske er du 100% sikker på, at du skal være modedesigner, men finder ud af at skrifttyper er det fedeste i verden!

På Rødding Højskole tager vi os tid og giver plads til at snuse til det hele, og du bliver en del af et kreativt miljø med plads til dine vildeste tanker. Vi arbejder både praktisk og løsningsorienteret, og så undersøger vi, hvordan vi kan gøre en forskel i verden omkring os gennem design. F.eks. på vores studietur til Sydafrika.

Du lærer at navigere i Adobeprogrammerne og bygge modeller og prototyper. Du lærer også at skitsere og visualisere dine fede idéer. Vi producerer alt fra emballage og små film til digitalt design og møbler. Du kommer både til at bruge hovedet - og få beskidte hænder.

Sammensæt selv dit hovedfag
Design & Innovation er opdelt i en række projektperioder på 2-3 uger. I hver periode vil der være et eller to projekter, du kan vælge imellem. Det betyder, at du kan målrette dit ophold imod de afklarende, meget fagligt rettede projekter inden for grafisk design, mode, møbeldesign og arkitektur m.v. Men du kan også vælge at udfordre og udvikle din kreativitet i projekter som tekstildesign, genbrugsdesign m.m. 

Fagets indhold
- Emballage
- Produkt/møbel
- Grafisk design
- Videopræsentation
- Arkitektur
- Mode
- Kritisk design
· Hjemmeopgaven til designskolerne (kun for forårshold)
· Studietur til Sydafrika

Spændende gæstelærere
Selvom vores to faste undervisere i Design & Innovation ved meget om design, ved de ikke alt. Derfor inviterer vi spændende gæstelærere til vores forløb om mode, arkitektur og produkt/møbel.

Studietur til Sydafrika

Glæd dig til en enestående tur, hvor du bliver fagligt dygtigere og menneskeligt klogere.

Vi rejser til Sydafrika, fordi vi vil meget mere end at gøre dig til en dygtigere designer - vi vil give dig muligheden for at flytte dig som menneske.

Sydafrika er et land med store kontraster, hvor Afrika og Vesten mødes i en helt unik kultur. På den ene side kan landets uddannelsesinstitutioner og firmaer inden for design og arkitektur nemt måle sig med de vestlige landes - på den anden side er landet plaget af dyb fattigdom og stærke sociale spændinger.

Vi skal se begge sider af et land, der er nemt at forelske sig i.

Turen tager udgangspunkt i Cape Town, der i 2014 var “World Design Capital”, og som af flere medier er kåret som verdens smukkeste storby. Vi skal besøge moderne designvirksomheder og lave designworkshops med nogle af byens fattigste børn. Men vi skal også vandre på Table Mountain, bade med pingviner, til vinsmagning, på safari og opleve den fantastiske stemning i en by næsten 10.000 km fra Danmark.

 

Vil du ind på en design- eller arkitekturuddannelse?

Vi hjælper dig naturligvis godt på vej, og vi gør, hvad vi kan for at hjælpe dig med dit optagelsesforløb og din portfolio. 

Men Rødding Højskole har ikke hovedfokus på optagelse til design- og arkitekturuddannelserne. Er dit eneste formål med dit højskoleophold at komme ind på en design- eller arkitektskole, findes der andre højskoler, der udelukkende fokuserer på netop dette. 

Vi vil meget mere end det! Vi vil gerne have, at du kommer igennem din optagelsesprøve uden unødvendigt pres - og udfordre dig bredere både menneskeligt og fagligt. 

Ønsker du at kombinere dit højskoleophold med en optagelsesprøve, anbefaler vi dig at deltage på et af vores 4 ugers intensive kurser i grafisk design eller arkitektur, som vi afholder hvert år i januar, før optagelsesforløbene for alvor starter. Det kan både kombineres med både efterårs- og forårsophold. Du kan læse mere om kurserne nedenfor.

4 ugers intensiv forberedelse til de grafiske designuddannelser
Vil du studere på en af landets designskoler, Mediehøjskolen, Skolen for Visuel Kommunikation eller noget helt fjerde, kan du kombinere dit hovedfag i Design & Innovation med vores 4-ugers intensive forberedelseskursus i grafisk design eller blot nøjes med de 4-ugers forberedelseskursus. 
Vi arbejder målrettet på at klargøre dig til optagelsesprøverne og får produceret en helt masse fede projekter til din portfolio. Kurset afholdes hvert år i januar.
Læs mere her om kursus til forberedelse til de grafiske uddannelser

4 ugers Intensiv forberedelse til arkitektskolerne
Ved du, at du vil studere på arkitektskolen i Århus eller København, har du muligheden for at kombinere dit hovedfag i Design & Innovation med vores 4-ugers intensive forberedelsekursus i arkitektur. Vi arbejder målrettet på at klargøre dig til optagelsesprøverne vha. forskellige øvelser, som giver dig en forståelse for, hvad arkitektur kan. Kurset afholdes hvert år i januar.
Læs mere her om kursus til forberedelse til arkitekturuddannelserne

2 ugers portfoliokursus
Begge vores kurser kan kombineres med et 2-ugers Portfoliokursus, hvor vi hjælper dig med at lave din personlige portfolio til optagelse. Her samles alle øvelser og projekter, du har lavet på de foregående 4-ugers intensive kurser.
Læs mere under de to kurser herover, for at læse om portfoliokurset.

Du kan studere design i Sydafrika!
Vi har et helt unikt tilbud, hvis du har haft Design & Innovation på Rødding Højskole. Et højskoleophold er en god start men modenhed og erfaring er noget, der kun kan opnåes ved at kaste sig ud i verden og opleve den.

Derfor kan du med højskolen i ryggen studere på den designskole i Cape Town, som vi skal besøge på studieturen. Vi hjælper med alt det praktiske og vi har en lokal kontakt, der tager imod dig i Sydafrika og hjælper dig på plads.

Sidefag
Vi har en lang række spændende og relevante sidefag for dig, der vælger Design & Innovation. Det betyder, at der er fag, som er oplagte at vælge, hvis du ønsker at gå mere i dybden inden for Design & Innovation. Men du kan også gå i bredden ved at vælge sidefag af ren interesse, uden at det knytter sig til hovedfaget. Du vælger 8 forskellige sidefag i løbet af dit ophold. Se nærmere forklaring under skema og se alle sidefag her.